Kémiai héja a nagyított pórusok számára

A kémiai héjat használják a külső sérült rétegek a bőrfelületet savas oldattal, hogy javítsa a bőr megjelenését és a textúra. Az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint a kémiai hámlás nem változtathatja meg pórusainak méretét, de kevésbé észrevehetővé teszi a pórusokat. A dermatológus vagy a plasztikai sebész meghatározhatja a hámozás típusát, amely az Ön legelső konzultációjánál fogva előnyös.

A pórusok

Bár a pórusok kozmetikai tehernek tűnhetnek, azért szükségesek, mert lehetővé teszik a haj növekedését, és lehetővé teszik a védőolajok elérését a bőr felületén. A kibővített pórusok okai közé tartozik az örökletes, napsérülés, mitesszerek és a megfelelő hámlás hiánya. A kémiai hámlások hasznosak lehetnek a pórusok megjelenését előidéző ​​állapotok kezelésében.

peels

Az American Society of Plastic Surgeons, vagy ASPS szerint a kémiai hámlasztásra alkalmazott oldatok fenol, triklór-ecetsav (TCA) vagy alfa-hidroxi-sav (AHA). Az alkalmazott képletet úgy lehet beállítani, hogy megfeleljen a beteg igényeinek. Az AHA héjak enyhe formulák, amelyek szükségessé válhatnak a héjak sorozata, mielőtt a kívánt eredmények teljesülnek. Az ASPS szerint a glikolsav egy AHA, és ez az arcápolóval keverhető, hogy javítsa a bőr szerkezetét. A TCA héjak közepes mélységű héjak. A TCA héja beállítható a bőrfelszín rétegeinek eltávolítására vagy a mélyebb rétegek eltávolítására. A fenol héja erős “mély héja”, amely eltávolítja a legmélyebb réteg epidermális károkat.

szempontok

A legtöbb kémiai hámlás során meleg érzés tapasztalható, amely körülbelül 10 percet vesz igénybe. A mélyebb hámozás azonban fájdalmas lehet és fájdalomcsillapítást igényel az eljárás során és azt követően. Az AHA és a felületes TCA héjak minimális visszanyerési idővel rendelkeznek. Ezek az enyhébb formulák rövid idejű vörösséget, irritációt és csípést okozhatnak. Az ASPS szerint egy fenol vagy mély TCA héja után kell valaki vezetnie. Ezek a mélyebb héjak nagyon bársonyosak lesznek a bőrödön, és egyes esetekben duzzanat és kellemetlen érzés lesz.

Figyelem

Nem minden állam kötelezi kémiai hámlasztást a fejlett orvosi fokozattal rendelkező szakemberek számára. A szövődmények elkerülése érdekében a vegyi hámlásokat szakemberek, különösen a fenol héjakkal végzik. Az ASPS szerint a fenol héja miatt a bőr elveszítheti a hajhullás képességét, és fennáll a kockázata azoknak a betegeknek, akiknél a szívbetegség előfordult.

Megelőzés

Miután a kémiai hámlás vagy hámlás befejeződött, be kell állítania a bőrápolási rendjét, hogy csökkentse a pórusok láthatóságának növelését. Mossa meg arcát naponta kétszer olyan olajmentes tisztítószerrel, amely az akne hajlamos bőrét célozza meg, hogy csökkentse a mitesszerek, törmelék és olaj mennyiségét, amely eltömíti és nagyítja a pórusokat. A bőr érzékeny lesz a kémiai héja után, ezért győződjön meg róla, hogy a napsugárzás minimális napvédő tényezőjével vagy SPF-értékével 30-as napfényvédőt visel, és naponta megtartja a napvédőt naponta, hogy megakadályozza a megnövelt pórusokat. Miután az arc teljesen meggyógyult egy kémiai hámlásból, hetente kétszer hámozódjon le a pórusokat körülvevő halott bőrsejtek eltávolítására és a pórusok nagyobb megjelenésére.