Aloe vera gél és pattanások

Az Orvosi Hírek szerint ma, pattanások alakulnak ki, amikor a szőrtüszők eltömődnek a faggyúolajjal. Ez az olaj a bőr alatti faggyúmirigyekből származik, és a bőrt nedves és hidratált állapotban tartja. Ha felesleges mennyiségeket állítanak elő, a piszok és az elpusztult bőrsejtek kombinálják a pórusokat, és az akne következhet be. A hormonális egyensúlyhiányt a faggyúolaj és a pattanások hirtelen növekedéséért hibáztatják, ahelyett, hogy rossz higiénia és étrend lenne.

Aloe Barbadensis

Bár a világon több száz különböző aloe vera növényfaj létezik, a két leggyakrabban a természetes gyógyuláshoz kapcsolódó aloe arborescens és aloe barbadensis. Az arborescens gyógyhatású tulajdonságai halványak a barbadensishez képest, jegyzi meg a GrannyMed. Ez az aloe növény szelíd, és száraz éghajlaton lehet megtalálni. Levelei vastagok és gélszerű anyagot tartalmaznak. Ez a gél, amelyet leggyakrabban használnak a természetes bőrápolásban olyan bőrbetegségeknél, mint a pattanások.

Előnyök

A “Readers Digest: 1001 Home Remedies” szerint az orvosi szakemberek még nem értik, hogy az Aloe Vera hogyan működik.Az aloe vera gél gazdag gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású anyagokban, és a kémiai bradikkinináz Ez a gumiszerű gél azt is jelenti, hogy tartalmaz olyan anyagokat, amelyek növelik a véráramlást a sérült területekhez, és tágítják az ereket, ezáltal elősegítve a gyógyulást.

Alkalmazás

Távolítson el egy külső aloe vera levelet a bázisán. Vágja le a gerincet a levélről, majd hámozza le a bőrt, feltárva a gélt. Öblítse le a gélt egy hideg vízzel. Most alkalmazzák a pimplált területre. Masszázs a bőrbe, figyelve a szemmel való érintkezés elkerülésére. ” Olvasók Digest: 1001 Otthoni Jogorvosok ” beszámol arról, hogy az akne által okozott legtöbb bőrelváltozás öt nap múlva meggyógyulhat.

szempontok

Bár a “Readers Digest: 1001 Otthoni Jogorvoslat” ezt az állítást, olyan forrásokat, mint a Mayo Clinic honlapja, felismerte, hogy több kutatásra van szükség a természetes gyógymódok, például az aloe vera szerepének teljes megértéséhez. Szintén segít enyhíteni a leégés fájdalmát és gyulladását, a pikkelysömör, a vágások, a legelők és az övsömör által okozott sérülések gyógyulását.

alternatívák

Ha nem kívánja használni a tiszta aloe vera gélt, számos bőrápoló kozmetikumban megtalálhatja azt. Az öngyógyítás megkezdése előtt konzultáljon kezelőorvosával a tiszta aloe vera helyi alkalmazásáról. Kezelőorvosa javasolhatja más páncélszekrényes termékek használatát, amelyekben a pattanások a benzoil-peroxidot tartalmazzák. A benzoil-peroxid természetes vegyület a hidrogén-peroxid-családból. A MayoClinic egy hatékony stratégiát sorol fel a jövőbeni pattanásos megbetegedések megelőzésére.