Kora foltok tizenévesek

Bár az életkor előfordulása jellemzően 40 év feletti vagy annál idősebb felnőtteknél jelentkezik, bármelyik korban – beleértve a tinédzser éveket is – előfordulhat. Az életkori foltok lehetnek csúnyaak és nehezen elrejthetők, ami különösen túladagolhat egy tinédzser számára. Ezért fontos megérteni, hogy mi okozza az életkor előfordulását és hogyan lehet megakadályozni a tinédzser években.

Tünetek

A MayoClinic.com megjegyzi, hogy a tizenévesek életkori foltjai a sötét pigmentáció sík, körkörös foltjai lehetnek. Ezek a foltok a szeplő méretétől a több centiméter átmérőig terjedhetnek. Ezek szürkés, fekete vagy barna színűek lehetnek. Noha bárhová fejlődhetnek a testen, általában a napsütésnek kitett bőrfelületeken fordulnak elő, például az arcon, a felső háton, a vállakon és a kezek hátán.

Okoz

Az idős foltok az ultraibolya sugarak túlzott expozíciójából származnak. A szervezet extra melanint termel, hogy megvédje a bőr mélyebb rétegeit. Ez a melanin összegyűlik, és egy korszakot alkot. Bár gyakoribbak az idősebbeknél, tinédzserként is fejlődhetnek. A “The Washington Post” jelentése szerint az öregedés korai jelei, például az életkor előfordulása a tizenéves években, a stressz és a túlérzelmes érzelmek következtében alakulhatnak ki. Ez a stressz okozhatja, hogy a sejtekben lévő gének idő előtt romlanak.

Gyógyszerek

Különböző kezelések vannak a korban elhelyezett foltokban, beleértve a bőrfehérítő krémeket és lotionokat. A bőrgyógyász vagy az orvos is végezhet olyan eljárásokat, mint a mikrodermabrázió, a lézeres újraformázás vagy a kémiai hámlás, hogy eltávolítsa a bőr felső és alsó rétegeit. Ezek az eljárások elhanyagolhatják a bőr helyét a kor helyén. Ezenkívül a krioterápiát is alkalmazhatjuk a korhelyi szövetek fagyasztására.

Megelőzés

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az életkor előfordulását a tinédzser években, fontos, hogy minél többet maradjon a napból. Az ultraibolya sugárzás a legerősebb az óra 10 és 04 óra között, ezért viseljen védőruházatot és egy széles karimájú kalapot. Ezenkívül legalább 30 SPF széles spektrumú fényvédőt kell alkalmazni mind az UVA, mind az UVB sugárzás ellen. Minden alkalommal, amikor kiszállsz, viseljen fényvédőt – még akkor is, ha télen vagy túlzottan felhős.

szempontok

Annak ellenére, hogy a korosztály megjelenése koraszülött és zavaró lehet a tizenévesek számára, a biztosítótársaságok nem fedhetik le a kezelési lehetőségeket. Ezenkívül bizonyos eljárásoknak olyan mellékhatásai lehetnek, mint például a bőr elszíneződése, a bőr elszíneződése, a bőröregedés, a bőrpír, az égés és a bőr peelingje. Egyes kezelések, mint például a bőrfehérítő krémek, növelhetik a bőr érzékenységét a napra. Ha a kezelőorvosok és a mellékhatások miatt aggódik, értesítse a bőrgyógyász szakembereit.