Vannak-e olyan élelmiszerek, amelyek megnyitják a szinuszokat?

A sinusfertőzést vírus, baktérium vagy gomba okozza, és a szinuszüregben lévő szövetek gyulladnak. Ez gyakran megkönnyíti a lélegzést, növeli a nyálkásodást és fájdalmasan körülveszi a területet az orrod és a szem körül. Ha krónikus sinus-fájdalmai vannak, beszéljen orvosával a gyógyszeres kezelésről vagy más kezelési lehetőségekről. Időközben bizonyos ételek segíthetnek megnyitni a hasüregüket és enyhíteni néhány kényelmetlenségét.

A leves olyan kényelmes étel, amelyet sokan arra támaszkodnak, hogy betegség közben jobban érezzék magukat. Ha eldugult a szinuszok, egy tál forró leves elég tisztíthatja azokat, hogy könnyebben lélegezhessenek. Próbáljon forró csirke levest a nap folyamán, amely hidratálja a nyálkahártyákat, gyorsabban öblítse ki őket. A leves hőmérséklete lassítja a folyadék termelését az orrmellékében, míg a hideg folyadékok ellentétes hatással bírnak. Éppen ezért melegítse italát is, javasolja az Egész Élet weboldalát.

A Maryland Egyetem Orvosi Központja elmondja, hogy a fűszeres ételek fogyasztása segíthet tisztítani a bélfalat. Ez lehetővé teszi, hogy könnyebben lélegezzen és kevésbé kellemetlen érzést érezhessen, ahogy helyreáll. Sok mexikói étel fűszeres, és segít abban, hogy jobban érezzük magunkat. Próbáld ki a burritos vagy enchiladas tetején zöld chili, vagy adjunk hozzá szeletelt jalapenos nachos és taco. Ha élvezni fogja a sushi ételt, adj hozzá sok hasabi pasztát, egy fűszeres fűszert, amely tisztítja a sinuszait. A torma egy másik fűszeres fűszeres, és jó egy pörkölt marhaszelet. Néhány olasz kolbász fűszeres, így a következő spagetti-tészta-adaghoz hozzáadhatunk néhány sinuscsökkentést.

Az ananász bromelint tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő hatású. Az “Alternative Medicine Review” 2006. szeptemberi számában megjelent áttekintés szerint a bromelain valóban elnyeli a nyálkahártyákat és csökkenti a gyulladást. Ha eszed, akkor csökkenhet az orrdugó duzzanata, ami megkönnyíti az orr belégzését. Próbáld meg hozzáadni az ananász gyümölcssaláta vagy curry, ha szenved a sinus fertőzés.

Néhány étel, amelyet kis mennyiségben használ, hogy ízeket adjon az ételeihez, az UCLA’s Explore Integrative Medicine-je szerint kitisztíthatja a sinuszait. A fokhagyma és a hagyma két olyan tétel, amelyek elég sokoldalúak ahhoz, hogy különböző módokon használhassák. Adjuk hozzá a szeletelt nyers hagymát salátákhoz vagy szendvicsekhez, és dobjuk levágott fokhagymát levesbe vagy marinádékba. A Cayenne bors fűszeres és gyulladáscsökkentő hatású. Próbáljon néhányat pattogatott kukoricával vagy párolt rizzsel. A rozmaring csökkentheti a szinusz fertőzéssel járó gyulladást, és jó hozzáadás az olasz szószokhoz vagy a grillezett húsokhoz és zöldségekhez való fűszerezéshez.

Forró leves

Fűszeres ételek

Ananász

Fűszerek, fűszerek és gyógynövények